Raporty, analizy, informacje.

- Przygotowujemy raporty marketingowe na temat rynków zagranicznych w ujęciu branżowym.
- Opracowujemy analizy dotyczące możliwości rozwoju eksportu do poszczególnych krajów.
- Dostarczamy informacje o sytuacji finansowej głównych konkurentów na rynkach zagranicznych.

Po 2020 r. mniej mięsa na talerzu

30.12.2014 | Autor: PBRZ | Branża: ROLNO-SPOŻYWCZA | Kraj: ŚWIAT

Między 2010 a 2030 r. liczba mieszkańców Ziemi wzrośnie o 1,5 mld osób. Oznacza to, że do ich wyżywienia potrzeba będzie dodatkowo 380 mln ton mięsa. Wzrost produkcji musiałby więc wynieść w tym czasie aż 30 proc.

Według prognoz Sofiprotéol i BIPE, po 2020 r. takie zwiększenie produkcji mięsa nie będzie możliwe choćby dlatego, że w tym celu należałoby podnieść produkcją pasz o ponad 50 proc. W tej sytuacji już od początku następnej dekady należy się liczyć ze spadkiem spożycia mięsa w przeliczeniu na 1 mieszkańca globu.

Adres:

ul. Villardczyków 1/19, 02-798 Warszawa

Kontakt

tel. (22) 408-18-17, email: biuro@pbrz.pl

Subskrybuje zawartość